Дню вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні присвячується

ОДЕСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

20 листопада 2014 року о 14.00

ЗАПРОШУЄ ВАС  НА КУЛЬТУРНО – МИСТЕЦЬКУ АКЦІЮ ПАМЯТІ

«СВІЧА СКОРБОТИ»

 

афиша-ГОЛОДОМОР-2014День пам’яті жертв голодоморів  відзначають в Україні щороку в четверту суботу листопада. Цьогоріч ця сумна дата припала на 22 листопада. Не сьогодні це сказано: час народжуватися і час помирати, час руйнувати і час будувати, час розкидати каміння, час мовчати і час говорити. Голодомори чорною смугою прокотилися Україною, понівечили  життя поколінь і забрали у небуття тисячі доль.

 Національна пам’ять формує національну свідомість. Без національної пам’яті немає майбутнього нації. Задля збереження та вшанування пам’яті невинно убієнних українських селян Одеський обласний центр української культури проводить культурно – мистецьку акцію пам’яті  «Свіча скорботи».

 В програмі:

 фотовиставка-факт «Голгофа голодної  смерті » ;

перегляд відеофільму «Забуттю не підлягає»;

 година історичної пам’яті «Калинова сповідь народу».

 Ми, єдині спадкоємці всього, що було. Тому, на відзначення скорботи і всенародного болю, хоч із непростимим запізненням тих довгих десятиліть, маємо достойно вшанувати пам’ять великомучеників нашої тяжкої історії – жертв небачених в історії людської цивілізації голодоморів, це наш святий обов’язок.

 Хай у кожній оселі, в кожній родині старий і малий схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим.

 Вшануємо пам’ять жертв  голодоморів тихою молитвою, яка увійде в наші серця і очистить наші душі від зла.