Назва борщу: «Осінній борщ» (борщ на природі)
Інгредієнти:
- казан ( на 20 – 30 л.)
- вода – 15 – 20 л.
- свинина не жирна – 2-3кг.
- свині ніжки – 4 шт.
- картопля –3 – 4 кг.( середні)
- буряк – 4 шт. ( невеликі)
- морква – 6 шт.
- цибуля – 8 шт. (середні)
- капуста білокачанна свіжа – 2 головки
- помідори – 1кг (не великі), солодкий червоний перець – 1 шт.
- квасоля варена – 0,5 кг
- зелень петрушки, сіль , перець, лавровий лист, часник, гіркий перець по бажанню.
Опис приготування:
У казан з водою кладемо м’ясо, 4 цибулини, 2 моркви. Варимо на слабому вогні 1.5 – 2 години, знімаючи зверху піну. При готовності, вибрати м’ясо в інший посуд. Натертий на тертку буряк, моркву, картоплю, мілко порізану кубиками цибулю, томатний сік – кидаємо у готовий бульйон. Варимо до готовності хвилин 30-40.
Поки вариться борщ, остуджене м’ясо ріжемо на кубики. Різане варене м’ясо, варену квасолю, різану мілко капусту, кидаємо у гарячий казан з борщем. Варимо до готовності, додаємо, сіль по смаку.
До борщу додаємо зелень петрушки, сметану, гостру приправа з часнику та перцю, пампушки.
Смачного!
Фотоматеріали:
Відеоматеріали:
Щира вдячність Старокозацькій сільській громаді Білгород – Дністровського району Одеської області за участь у формуванні реєстру!