Назва борщу: «Сухий борщ»
Інгредієнти:
- 1 кг. моркви;
- 1 кг. цибулі;
- 2 кг. буряка;
- 2 кг. капусти;
- 2 кг. помідор(або 0.5 л. томатної пасти);
- 0.5 кг. перцю солодкого;
- 1 головка часнику;
- 350 г. олії;
- 3-4 ст. ложки солі;
- 7-8 ст. ложки цукру;
- 5 ст. ложок оцту.
Опис приготування:
Нарізаємо соломкою все, окрім помідорів, їх пропускаємо через м’ясорубку. Спочатку тушимо цибулю 10 хв., додаємо моркву і продовжуємо тушкувати. Коли морква стала м’якою, додаємо буряк та капусту. Через 20 хв. додаємо перець та помідори, після цього додаємо сіль, цукор, оцет, олію та тушкуємо 40-45 хв. З цих інгредієнтів виходить 5 літрів заправки. З цієї кількості можна зготувати 45-50 л. борщу. Смачного!
Щира вдячність Березівській міській громаді Березівського району Одеської області за участь у формуванні реєстру!