Березівська міська громада Березівського району Одеської області

Назва борщу: «Сухий борщ»

Інгредієнти:

  • 1 кг. моркви;
  • 1 кг. цибулі;
  • 2 кг. буряка;
  • 2 кг. капусти;
  • 2 кг. помідор(або 0.5 л. томатної пасти);
  • 0.5 кг. перцю солодкого;
  • 1 головка часнику;
  • 350 г. олії;
  • 3-4 ст. ложки солі;
  • 7-8 ст. ложки цукру;
  • 5 ст. ложок оцту.

Опис приготування:

Нарізаємо соломкою все, окрім помідорів, їх пропускаємо через м’ясорубку. Спочатку тушимо цибулю 10 хв., додаємо моркву і продовжуємо тушкувати. Коли морква стала м’якою, додаємо буряк та капусту. Через 20 хв. додаємо перець та помідори, після цього додаємо сіль, цукор, оцет, олію та тушкуємо 40-45 хв. З цих інгредієнтів виходить 5 літрів заправки. З цієї кількості можна зготувати 45-50 л. борщу. Смачного!

Щира вдячність Березівській міській громаді Березівського району Одеської області  за участь у формуванні реєстру!