Цебриківська селищна громада Роздільнянського району Одеської області

Назва борщу: «Червоний борщ»

Інгредієнти:

  • свинина (яловичина, курятина) бажано на кістці – 400 г.;
  • капуста – 400 г.;
  • картопля – 300 г.;
  • столовий буряк – 200 г.;
  • морквини – 1-2 шт.;
  • петрушка, пастернак, селера – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • томатне пюре – 2-3 ст. ложки;
  • олія для смаження;
  • сало;
  • часник;
  • зелень кропу та петрушки;
  • спеції: перець, лавровий лист, цукор, сіль.

Опис приготування: 

Спершу варимо бульйон. У каструлю наливаємо 1,5-2 літра води. Додаємо м’ясо й ставимо на середній вогонь. Перед закипанням знімаємо піну. Щойно бульйон закипить, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні годину-півтори. Тим часом готуємо засмажку. Чистимо буряк, моркву та цибулю. Буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю нарізаємо кубиками. На середньому вогні в сковороді розігріваємо олію, висипаємо туди цибулю та моркву, смажимо 5 хвилин. Потім додаємо буряк (його можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним). Смажимо овочі ще 5 хвилин, додаємо томатну пасту, перемішуємо й смажимо все ще 5-7 хвили Спершу варимо бульйон. У каструлю наливаємо 1,5-2 літра води. Додаємо м’ясо й ставимо на середній вогонь. Перед закипанням знімаємо піну. Щойно бульйон закипить, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні годину-півтори. Тим часом готуємо засмажку. Чистимо буряк, моркву та цибулю. Буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю нарізаємо кубиками. На середньому вогні в сковороді розігріваємо олію, висипаємо туди цибулю та моркву, смажимо 5 хвилин. Потім додаємо буряк (його можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним). Смажимо овочі ще 5 хвилин, додаємо томатну пасту, перемішуємо й смажимо все ще 5-7 хвили. А тепер варимо сам борщ. З бульйону виймаємо м’ясо і, поки воно холоне, кидаємо в бульйон нашатковану капусту. Через 5-10 хвилин додаємо нарізану соломкою картоплю. Відокремлюємо м’ясо від кістки й нарізаємо кубиками. Повертаємо м’ясо в борщ, солимо його і додаємо засмажку. Перемішуємо борщ, кладемо лавровий лист і дрібно посічену зелень, накриваємо кришкою та варимо все ще 5-7 хвилин.

Подаємо борщ зі сметаною і зеленню. Смачного!

Фотоматеріали:

Відеоматеріали: https://m.facebook.com/groups/905481560553888/permalink/933653754403335/

Щира вдячність Цебриківській селищній громаді Роздільнянського району Одеської області  за участь у формуванні реєстру!