Кілійська міська громада Ізмаїльського району Одеської області

Назва борщу: «Затовчений борщ» або «Карагметський борщ»

Інгредієнти:

  • 10 літрів води;
  • 5 кг м’яса;
  • 1,7 кг картоплі;
  • 0,8 кг буряка;
  • 2 кг капусти;
  • 0,8 кг засмажки (цибуля з томатною пастою);
  • 0,2 кг цибулі;
  • 0,25 кг солодкого перцю;
  • 0,35 кг нуту;
  • 0,1 кг внутрішнього сала (здір), сіль, зелень за смаком.

Опис приготування:

З вечора замочується в воді з содою нут, потім вариться окремо до готовності. В киплячу воду ллється олія та вкидається сира цибуля для надання борщу виражених смакових якостей. Потім закладається м’ясо, присолюється та вариться до готовності. Коли м’ясо вже готове, виймається в окремий посуд, ще раз присолюється, щоб набрало смаку та накривається, для того щоб було теплим. В киплячий бульйон вкидається нут разом з юшкою в якій варився, буряк, морква, картопля. Як звариться картопля, вкидається капуста, засмажка з цибулі та томатної пасти, солодкий перець. Для пікантності та кислинки додається томатний сок. Внутрішнє сало (здір) згортають рулетом та зберігають в холодильнику. За смаком воно нагадує старе сало. Сало ріжуть на шматочки, додають сіль, петрушку та товчуть у ступці. Сало додають коли борщ вже готовий разом з зеленню. Смачного!

Відеоматеріали:

https://www.youtube.com/watch?v=8xfMk6V5cWo;

https://www.facebook.com/heidenpwnz/videos/519880496617495/?idorvanity=972165576271267.

Щира вдячність Кілійській міській громаді Ізмаїльського району Одеської області за участь у формуванні реєстру!