Дальницька сільська громада Одеського району Одеської області

Назва борщу: «Червоний борщ без м’яса»

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована – 250 г.
  • Капуста білокачанна – 230 г.
  • Картопля – 400 г.
  • Буряк – 300 г.
  • Морква – 120 г.
  • Цибуля ріпчаста – 160 г.
  • Олія – 6 ст. ложки
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Перець червоний солодкий – 1шт.
  • Сіль – 2 ст. ложки (за смаком)
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Борошно – 1ч.л.
  • Вода – 3 л.

Для подачі:

  • Сметана – за смаком;
  • Зелень свіжа – за смаком;
  • Сало – за смаком.

Опис приготування:

Спочатку нарізаємо буряк  та моркву соломкою, цибулю кубиками, капусту та перець солодкий також соломкою, картоплю кубиками. Ставимо на вогонь каструлю з водою і поки вода закипить, на сковорідці, додавши  олії, тушкуємо буряк 7 хв., а в кінці тушкування додаємо 1ч.л. цукру.

Вода закипіла, у каструлю відправляємо буряк. Поки буряк кипить на легкому вогні, тушкуємо моркву з цибулею 5 хв., в кінці тушкування додаємо 1ч.л. борошна на сковорідку. Потім також відправляємо до каструлі. Все це кипить 10 хв. і після цього кидаємо порізану картоплю. Картопля покипіла 5-7хв, до каструлі кладемо капусту і солодкий перець. Солимо за смаком. Добавляємо квасолю раніше приготовлену або з банки консервовану. Все це кипить ще 10хв. Потім вливаємо томатний сік домашнього приготування або томатну пасту.

Кип’ятимо ще 5 хв. і добавляємо нарізану селеру. Ще 3 хв. кип’ятимо. Накриваємо кришкою і даємо настоятись. Після цього наливаємо у тарілку, добавляємо сметани і смачного.

Щира вдячність Дальницькій сільській громаді Одеського району Одеської області  за участь у формуванні реєстру!