Назва борщу: авторський борщ «Сила смаку»
Інгредієнти:
- Курячий бульйон – 2 л.;
- Гриби сушені – 100 грам;
- Квасоля біла – 100 грам;
- Картопля – 4 шт.;
- Томати – 3 шт.;
- Солодкий перець – 3 шт.;
- Буряк рожевий – 1 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Капуста – 100 грам;
- Петрушка – 100 грам;
- Олія – 40 грам;
- Сіль, перець – за смаком;
- Чебрець – за смаком;
- Вершкове масло – 50 грам;
- Цукровий буряк – 1 шт.
Опис приготування:
Підготовлену курку або “суповий набір” складаємо у каструлю, заливаємо 2-2,5 літри води. Важливо, щоб м’ясо було у воді. Ставимо на вогонь і чекаємо до закипання. Обов’язково з першим кипінням знімаємо пінку. Інакше бульйон вийде каламутним.
Далі варимо на слабкому вогні до напівготовності. Коли м’ясо проварилося, додаємо «підпалені на вогні овочі». Готовий бульйон охолоджуємо і проціджуємо. Промиваємо та замочуємо сушені гриби на 20-30 хвилин. Попередньо замочену квасолю варимо до готовності – 30 хвилин. Помитий та очищений білий буряк нарізаємо смужками, складаємо в банку і заливаємо крижаною водою. Ставимо на 3-4 дні у темне прохолодне місце. Підготовлені овочі нарізаємо:
- солодкий перець і томати великими шматками;
- буряк смужками;
- моркву півкільцями;
- цибулю дрібними кубиками;
- картоплю кубиками.
В розігрітий казан наливаємо олію, додаємо вершкове масло і кладемо перець, томати, буряк, моркву та цибулю. Обсмажуємо протягом 2-3-х хвилин. Заливаємо овочеву засмажку бульйоном, додаємо картоплю, квашений буряк, підготовлені гриби, варимо 20-30 хвилин. Додаємо пошинковану капусту і відварну квасолю (або консервовану), варимо ще 5-7 хвилин.
Посоліть і поперчіть за смаком.
В кінці додайте петрушку і чебрець. Смачного!
Щира вдячність Доброславській селищній громаді Одеського району Одеської області за участь у формуванні реєстру!