Доброславська селищна громада Одеського району Одеської області

Назва борщу: авторський борщ «Сила смаку»

Інгредієнти:

  • Курячий бульйон – 2 л.;
  • Гриби сушені – 100 грам;
  • Квасоля  біла – 100 грам;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Томати – 3 шт.;
  • Солодкий перець – 3 шт.;
  • Буряк рожевий – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Капуста – 100 грам;
  • Петрушка – 100 грам;
  • Олія – 40 грам;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Чебрець – за смаком;
  • Вершкове масло – 50 грам;
  • Цукровий буряк – 1 шт.

Опис приготування:

Підготовлену курку або “суповий набір” складаємо у каструлю, заливаємо 2-2,5 літри води.  Важливо, щоб м’ясо було у воді. Ставимо на вогонь і чекаємо до закипання. Обов’язково з першим кипінням знімаємо пінку. Інакше бульйон вийде каламутним.

Далі варимо на слабкому вогні до напівготовності. Коли м’ясо проварилося, додаємо «підпалені на вогні овочі». Готовий бульйон охолоджуємо і проціджуємо. Промиваємо та замочуємо сушені гриби на 20-30 хвилин. Попередньо замочену квасолю варимо до готовності – 30 хвилин. Помитий та очищений білий буряк нарізаємо смужками, складаємо в банку і заливаємо крижаною водою. Ставимо на 3-4 дні у темне прохолодне місце. Підготовлені овочі нарізаємо:

  • солодкий  перець і томати  великими шматками;
  • буряк  смужками;
  • моркву півкільцями;
  • цибулю дрібними кубиками;
  • картоплю кубиками.

В розігрітий казан наливаємо олію, додаємо вершкове масло і кладемо перець, томати, буряк, моркву та цибулю. Обсмажуємо протягом 2-3-х хвилин. Заливаємо овочеву засмажку бульйоном, додаємо картоплю, квашений буряк, підготовлені гриби, варимо 20-30 хвилин. Додаємо пошинковану капусту і відварну квасолю (або консервовану), варимо ще 5-7 хвилин.

Посоліть і поперчіть за смаком.

В кінці додайте петрушку і чебрець. Смачного!

Щира вдячність Доброславській селищній громаді Одеського району Одеської області  за участь у формуванні реєстру!