Назва борщу: «Смачний борщ по Байбузівськи»
Інгредієнти:
На 50 л.
- вода;
- м’ясні кістки;
- картопля;
- засмажка;
- олія;
- смалець;
- цибуля;
- буряк;
- морква;
- томатна паста;
- квашені помідори;
- вишні;
- болгарський перець;
- свіжа капуста;
- квасоля;
- спеції за смаком;
- сметана;
Опис приготування:
У великому казані закипає вода, туди кидаємо м’ясні кістки, варимо їх майже до готовності. Виймаємо і видаляємо м’ясо від кісток і знову опускаємо в казан. В киплячу воду кидаємо картоплю. Поки вона кипить, готуємо засмажку на сковорідці (0.5 л. олії та 0.5 л. смальцю), додаємо подрібнену цибулю (1 кг.), по 3 кг. буряка та моркви, потім 1 л. томатної пасти, 1.5. л. перетертих на ситі квашених томатів, 0.5. л. перетертих вишень. В борщ додаємо підготовлений болгарський перець (1 кг.) та 4 кг. свіжої капусти, 4 л. вареної готової квасолі. Все кипить 40 хв. Потім додаємо засмажку, зелень (кріп, петрушку, лавровий лист), також сіль, мелений перець та подрібнений часник. Все має кипіти 20 хв. Сметана подається при подачі страви на стіл. Борщ за таким рецептом готується в с. Байбузівка протягом століття. Смачного!
Фотоматеріали:
Щира вдячність Савранській селищній громаді Подільського району Одеської області та художньому керівнику сільського будинку культури с. Байбузівка за участь у формуванні реєстру!