Квіти

КВІТИ В МОЇХ ТВОРЧИХ МРІЯХ

“І все-таки життя таке прекрасне,

такий чарівний неповторний цвіт!..”

Н. Лип’янець

афиша-20-0520 травня о 15.00 у виставковій залі Одеського обласного центру української культури (м. Одеса, вул. Польська, 20) відбудеться відкриття персональної виставки «Квіти в моїх творчих мріях» Алли Григорівни ДІАСАМІДЗЕ (м. Іллічівськ) лауреата обласної премії ім. Р.Палецького 2014 року в номінації «Декоративний розпис», майстра народного мистецтва.

Петриківський розпис – це життєрадісний вид народного мистецтва, який відомий далеко за межами України. Справді святковий настрій надовго залишається в душі після перегляду декоративного переосмислення природи, характерних образів.

Діасамідзе Алла Григорівна народилася в с. Стоянове Фрунзівського р-ну Одеської обл. у 1951 році. Після закінчення Одеського педагогічного інституту ім. К. Д. Ушинського (художньо-графічний факультет) Алла Григорівна працювала вчителем креслення і малювання у школі м. Одеси, а потім в Іллічівську. Зараз працює в екоцентрі керівником гуртка «Український сувенір». Вже 35 років майстриня передає свої знання та вміння дітям.

У 2007 році під час Всеукраїнського семінару «Зрима пісня» з питань символіки та семантики в українській культурі Алла Григорівна опинилася на майстер-класі з петриківського розпису у Валентини Іванівни МІЛЕНКО. Відтоді художниця почала активно вивчати петриківський розпис і створювати роботи, які залишають радість в серці, відчуття сонця і свята, свята життєлюбства.

Таким же захоплюючим для Алли Григорівни стало мистецтво витинанки. Витвори рук Алли Григорівни милують око, вирізняються витонченістю форми, особливим емоційним ладом, вишуканим виконанням.

В 2012 р. Алла Григорівна брала участь у п’ятьох республіканських виставках у Києві, Черкасах та Тернополі. У 2012 та 2013 рр. стала учасником Всеукраїнського конкурсу «Кращий твір року», рішенням Атестаційної комісії Національної спілки майстрів народного мистецтва Алла Григорівна була атестована на народного майстра, а також отримала звання стипендіата обласної премії ім. Р.Палецького в номінації «Декоративний розпис», а у 2014 році – Лауреата цієї ж премії.

І в квітах, і у фантастичних птахах, і в орнаменті – і в усьому відчувається незвичайна, незгасаюча свіжість. Мистецтво і краса невмирущі, допоки є люди, жертовно приречені на любов до них.

Щиро запрошуємо у світлий, сонячний і казковий світ, який панує на виставці «Квіти в моїх творчих мріях» Алли ДІАСАМІДЗЕ, з 20 травня по 13 червня 2014 року за адресою: м. Одеса, вул. Польська, 20, щодня з 10.00 до 17.00, крім суботи та неділі.

Тел. для довідок: 760-19-26, 093-879-44-70, відділ декоративно-прикладного мистецтва ООЦУК.