Старокозацька сільська громада Білгород-Дністровського району Одеської області

Назва борщу: «Осінній борщ» (борщ на природі)

Інгредієнти:

  • казан ( на 20 – 30 л.)
  • вода – 15 – 20 л.
  • свинина не жирна – 2-3кг.
  • свині ніжки – 4 шт.
  • картопля –3 – 4 кг.( середні)
  • буряк – 4 шт. ( невеликі)
  • морква – 6 шт.
  • цибуля – 8 шт. (середні)
  • капуста білокачанна свіжа –  2 головки
  • помідори – 1кг (не великі), солодкий червоний перець – 1 шт.
  • квасоля варена – 0,5 кг
  • зелень петрушки, сіль , перець, лавровий лист, часник, гіркий перець  по бажанню.

Опис приготування:

У казан з водою кладемо м’ясо, 4 цибулини, 2 моркви. Варимо  на слабому  вогні 1.5 – 2 години, знімаючи зверху піну. При готовності, вибрати м’ясо в інший посуд. Натертий на тертку буряк, моркву,  картоплю, мілко порізану кубиками цибулю, томатний сік – кидаємо у готовий бульйон. Варимо до готовності хвилин 30-40.

Поки вариться борщ, остуджене  м’ясо ріжемо на кубики. Різане варене м’ясо, варену квасолю, різану мілко капусту, кидаємо у гарячий казан з борщем. Варимо до готовності, додаємо, сіль по смаку.

 До борщу додаємо зелень петрушки,  сметану, гостру приправа з часнику та перцю, пампушки.

Смачного!

Фотоматеріали:

Відеоматеріали:

Щира вдячність Старокозацькій сільській громаді Білгород – Дністровського району Одеської області  за участь у формуванні реєстру!