Обласна виставка «Творчість, обпалена війною…»

(9 – 23 листопада 2022 року)

9 листопада 2022 року о 14.00 год. відбудеться відкриття обласної виставки «Творчість, обпалена війною…» з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Культура та мистецтво під час війни є оплотом світла, сили, надії. І, одночасно,- зброєю!

Тому пензлем, словом, музичним інструментом озброїлись наші митці, щоб не тільки зберегти, але й поширити українську культуру в світі. Нині творчі люди України тримають український мистецький фронт.

Митці Одещини продовжують плідно працювати. Художники відтворюють події, свої переживання на справжньому або віртуальному полотнах. Їх творчість-це ниточка до минулого життя і місток в майбутнє.

Справжні митці допомагають глядачам побачити буяння барв навколишнього світу, красу наших міст і сіл, яка збереглась в відголосках минулого – старовинних дворах, фонтанах, образах людей. Відтворюючи весь цей світ, вони допомагають мріяти, здобувати сили для подальшої боротьби за звільнення рідного краю, своєї України.

Кожна виставка – це завжди відкриття, відкриття оточуючого світу, відкриття краси, мудрості і життєвого досвіду, а ще – знайомство з її учасниками, але виставка: «Творчість, обпалена війною…» – справжнє мистецьке джерело натхнення і сили для подальшої боротьби з ворогом! Аж до повної Перемоги!

На виставці представлені витинанка, кераміка, живопис, графіка, художня фотографія, батик, декоративний розпис, ткацтво, писанкарство тощо.

У виставці беруть участь:

Олександр Гаркавченко;

Олексій Малік;

Ірина Соловйова;

Олена Овчиннікова;

Сергій Гуменюк;

Валентина Бойчук;

Наталія Паламарчук;

Маріанна Панасюк;

Людмила Казанчук;

Антоніна Димова;

В’ячеслав Кривенко;

Сергій Пташенчук;

Лілія Ліптушенко;

Валентина Вербовецька;

Анастасія Д’ячук;

Тетяна Аргатюк;

Тамара Білоглазова;

Інна Кривошап;

Ліана Серьогіна;

Ольга Майорова;

Лариса Дем’янишина;

Єлизавета Лісютіна та інші.

Виставка працюватиме з 9 по 23 листопада щодня, крім суботи та неділі, з 10.00 до 16.00. за адресою: м. Одеса, вул. Польська, 20, Одеський обласний центр української культури.