изображения не найдены

Напередодні Великодня Одеський обласний центр української культури щорічно перетворюється в творчий вулик. Адже працює народна академія творчості, проходять майстеркласи з різних напрямків народно – ужиткового і образотворчого мистецтва. І ще відбувається таїнство писання писанок. Відповідно до легенди скільки писанок написано стільки ж добра, радості приходить, тому що писанка – символ Великодніх свят. І саме Великдень несе в світ любов,радість, добро. Чуємо його в церковних піснеспівах, святкових дзвонах, які дають радість душі, наповнюють її величчю і світлом.

Тихою благодаттю наповнились душі наших гостей, які долучились до писання писанок під керівництвом знаних в Україні писанкарок: Кривошап Інна Ігорівна, лауреат обласної премії ім. Р. Палецького 2016 р., член НСНМУ;

Димова Антоніна Іванівна, лауреат обласної премії ім. Р.Палецького 2012 р., член НСНМУ, ;

Ткаченко Леоніда Іллівна, народний майстер з писанкарства.

Більше 50 учасників з Одещини, Херсонщини, Луганщини, Миколаївщини відходили душею, створювали свої писанки, орієнтуючись на особливості писанок нашого краю. У Причорномор’ї найпопулярнішими кольорами для писанок є поєднання синього та зеленого, червоно та чорного, а також жовтого та зеленого кольорів.

Саме сьогодні для нас, сучасників важливо прочитати ці живі письмена минулих часів. Тому що в них відбито світогляд і духовні начала людей що жили століттями на цій землі – те, що і об’єднує всіх нас від Сходу до Заходу в єдиний український народ. В цьому і є для всіх нас те найголовніше, що ми повинні усвідомлювати, дивлячись на ці твори старовинної народної творчості і продовжуємо писати свої, дотримуючись традицій.