ЯСКРАВИЙ СВІТ, ЯК ЗАПОВІТ

Одеський обласний центр української культури запрошує всіх бажаючих на відкриття унікальної виставки Галини та Вікторії Кравченків «Яскравий світ, як заповіт», яке відбудеться 20 вересня о 15.00 в Одеській національній науковій бібліотеці (вул. Пастера, 13).

Виставка «Яскравий світ, як заповіт» – це велична шляхетність акварельного пейзажу, композицій квітів і плодів, сповнена ніжністю, полум’яним серцем закоханої дружини – матері, громадського діяча Галини Кравченко, яскраві пост-модернові роботи донечки Вікторії сягають вершин тональної виразності пізнаної краси життя з його мріями, реаліями, болем. Роботи Вікторії – це своєрідний мистецький монолог молодого покоління, в якому виражена позиція молодого покоління.

Виставка працюватиме до 20 жовтня 2023 року за адресою: м. Одеса, вул. Пастера, 13, читальний зал ОННБ.

Галина КРАВЧЕНКО (1958-2023 рр.) у 1977 році закінчила Одеське державне художнє училище ім. М.Б. Грекова. Разом з чоловіком Анатолієм у 1990 році закінчила Український поліграфічний інститут ім. І. Федорова у м. Львові. Працювала в техніці акварелі, монументального живопису, пастелі, книжкової графіки та політичного плакату. Улюблений жанр – натюрморт. З 1979 року постійно брала участь в обласних, республіканських, всесоюзних виставках, а з 1986 року – у міжнародних. у 2011 році Галина Борисівна була удостоєна почесного звання «Заслужений художник України», у 2016 році Галина Кравченко була нагороджена орденом княгині Ольги II- ІІІ ступеня, Народний художник України.

У 2022 році Галина Кравченко брала активну участь у виставці-бієнале “Море акварелі 2022». Роботи Народного художника України Кравченко Галини знаходяться в музеях, культурних центрах, посольствах, приватних колекціях України, США, Німеччини, Ізраїлю, Канади, Росії, Білорусії,Туреччини, Польщі, Франції, Великобританії та ін.

Вікторія КРАВЧЕНКО народилась у 2004 році у м. Одесі в родині Народних художників України Анатолія і Галини Кравченко. У 2019 році закінчила школу з відзнакою. У 2023 році – Одеський художній коледж ім. М.Б. Грекова, зараз – студентка Київської академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М.Бойчука. Паралельно з навчанням займається письменництвом, пише вірші з початку війни в Україні 2022 року. Є учасником ГО “Піксель” та є головою ГО “Митецький Гарт”, в рамках якої і відбувається ця подія

Вікторія Кравченко має персональні виставки, які пройшли у 2022-2023 рр. Постійний учасник як українських, так і міжнародних пленерів, авторські роботи Вікторії передані Борису Джонсону як знак вдячності за його підтримку України.

Виставкова палітра сповнює позитивом, силою духу, красою життя. І сьогодні, коли художниці Галини Кравченко немає серед нас, її любов до мистецтва живе в дітях, онуках, полотнах, що завжди знайдуть своїх прихильників, однодумців, послідовників.