З глибини століть має витоки історія українського народу. І чим більше минає часу тим ретельніше ми, сучасники, повинні вивчати історичні сторінки минулого свого народу, приділяти увагу та повагу до воєнних, реалістичних подій України, головними героями, яких були і залишаються козаки – захисники України.

В рамках відкриття обласної виставки образотворчого та декоративно- прикладного мистецтва “Нащадки козаків українських” проведений концерт- лекція: “Ми роду козацького діти, землі української цвіт!”, приурочений до Дня Захисників та захисниць України та Дня українського козацтва.

У програмі заходу прозвучали тематичні пісні та інструментальні композиції у виконанні солістів Одеського обласного центру української культури та талановитих одеситів: Михайла Дімова, Світлани Рубанович, Михайла Левицького, вокального ансамблю “Заграва” (керівник Валентина Прокурор), Дениса Дмитрика (саксофон) та тріо бандуристок “Млада” (керівник Людмила Чернецька).

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв України, які віддали своє життя, захищаючи рідну землю козацьку.

Сьогодні ми у такий спосіб тримаємо свій культурний фронт. А цей захід, ще одне підтвердження того, що концерт- лекція в силу своєї специфіки володіє значними потенційними можливостями, які є важливими у процесі розвитку і виховання не тільки підростаючого покоління, а й суспільства вцілому.

Дякуємо козакам за величну історію нашого народу! 💛💙

Дякуємо ЗСУ за можливість проведення цього заходу! 💛💙

Дякуємо митцям Одещини за формування духовного світу нації!💛💙