Навчальний рік в школах підходить бо завершення і в ці тижні в Одеський обласний центр української культури завжди гамірно. За два дні у нас більше сотні гостей: цікавих, допитливих, непосидючих і талановитих.

Сьогодні Музей нематеріальної культурної спадщини Одещини відвідали вихованці Нерубайського академічного ліцею, ліцею “Європейський” м. Одеси (2-Т клас, кл.керівник Ірина Килівник) та старшокласники разом із БО «СпівДія» (напрямок: «СпівДія» заради дітей).

Різноманітні знання та досвід отримали наші відвідувачі: прослухали захоплюючу розповідь директора Одеського обласного центру української культури Валентини Вітос про знання з нематеріальної культурної спадщини нашого краю в просторі «Живого музею».

Екскурсія в виставковому просторі захопила дивовижним світом старинних рушників (з експозиції виставки «Царство птахів на українських рушниках» з приватної колекції Олени Сайдель, лауреата обласної премії ім. Р.Палецького 2008 р. (смт.Овідіополь), на якій представлено майже дві сотні вишитих рушників 20 століття. Про традиції народної вишивки, символіку та техніки розповіла провідний методист, майстер з вишивки Людмила Казанчук.

Занурення в дивовижний світ Причорноморської глиняної іграшки стало можливим завдяки її носієві – майстру керамісту, лауреата обласної премії народних майстрів ім. Р.М. Палецького Олександра Гаркавченка. Під час майстер – класу з ліплення з глини учасники виготовляли свищики із притаманним нашому краю символізмом – це об’ємні морські тваринки та рибки, а хтось змайстрував міфічних істот, які можливо колись існували в явленнях наших предків й на інтуїтивному рівні відтворюються сьогодні нашими дітьми.