Добре, коли є можливість зустрічатися, проводити час за приємними і корисними зустрічами, коли радісні обійми підсилюють і позитив, і бажання творити.

Цілий день спілкування наповнений новими відкриттями і знаннями.
Директорка Одеського обласного центру української культури , Валентина Вітос, поділилась цікавою інформацією «Партнерство заради успіху» під час шоукейсу «Кроссекторальні партнерства у сфері культури та креативних індустрій: успішні практики, можливості та виклики» Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «V ОдесаБібліоСаміт».
Мистецькі проекти, народжені під час війни та впроваджені ООЦУК спільно з іншими установами на Одещині.
У царині міжсекторальної співпраці ООЦУК з іншими установами вагоме місце займає комплексна співпраця з залученням громадських ініціатив та освітніх установ.
В рамках співпраці з БФ та ГО Центром ведеться систематична робота з ВПО різних вікових категорій. У період з моменту повномасштабного вторгнення на базі ООЦУК з метою соціально – культурної адаптації втілено культурно – мистецький проект “Моя історія”, в рамках якого брали участь переселенці з різних куточків України. Творчі люди розповідали про свій шлях втечі від війни та тепер розкривають свої культурно – мистецькі здібності, які сьогодні зміцнюють культурний фронт Одещини.
Сьогодні ООЦУК є локацією, де вони можуть адаптуватись у культурно – мистецькому просторі.
З метою розвитку мистецтва писанкарства на Одещині ООЦУК була розроблена комплексна програма у напрямку опанування традицій розпису писанок.
Велась співпраця з позашкільними, загальноосвітніми та вищими навчальними закладами області. Інформація опановувалась на рівні дослідницького сегменту, передачі знань та підвищення обізнаності про традиції писанкарства Одещини. Очікуваними результатами проекту “Писанка Одещини” стали презентація доробків носіїв – писанкарів на Всеукраїнському фестивалі писанкарства в м.Києві. Проект набув популярності серед молодого покоління та продовжує набирати обертів з метою фіксації традицій писанкарства на національному рівні.
Та особливе місце в нашій співпраці відведено саме Odesa National Scientific Library/ Одеська національна наукова бібліотека