З метою популяризації української мови, української пісні 25 жовтня на базі Одеського обласного центру української культури відбувся бліц-концерт «Мова, що пісню окриляє», до Дня української мови та писемності.

У програмі заходу звучали музичні твори у виконанні студентів Південно-українського педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського , учнів мистецьких шкіл №4; №11 – міста Одеси, соліста Одеського обласного центру української культури Михайла Левицького, студентів різних національностей.

У фінальній частині заходу всі присутні разом вивчили та заспівали пісню « Ой на горі та й женці жнуть». Глядачам надали роздрукований текст, співали разом з солістом центру Михайлом Левицьким, концертмейстер Тетяна Ковальська, викладач коледжу ім. К. Данькевича.

Ведуча заходу – Світлана Кучеренко завідуюча відділом народної творчості фольклору та етнографії Одеського обласного центру української культури.

У заході брали участь студенти різних національностей. Основне спрямування концерту показати, що українська мова – це символ незламного українського духу, на ній лунають пісні з прадавніх часів,пісні про життя веселі і мелодійні, пісні, народжені під час війни!

Молодь із задоволенням відвідала музейну локацію нашого Центру і з задоволенням ознайомилися з проявами живої культурної спадщини Одещини.

Українську мову, українські пісні вивчають представники різних національностей з повагою, толерантністю та підтримкою до України!

Слава Україні!