26 квітня 2023 року гостями нашого Центру були: голова ГО “Піксель” Павло Сірко, Народний художник України Анатолій Кравченкo, керівник проекту “Маріуполь нескорений” Валерій Юричковський, молода талановита художниця Вікторія Кравченко. А також ще багато молоді: члени громадської організації “Піксель” і студенти Одеський державний університет внутрішніх справ.

Саме в такому складі ми і відкрили виставку проєкту “Подяка світу”.На цій виставці представлені художні твори серії “Подяка литовському народу” за його добровільну і безоплатну допомогу і підтримку України в складний час її історії. Ця виставка включає тридцять чотири роботи, які зображують життя та боротьбу українського народу в умовах війни з росією.

Картини створені відомими українськими художниками: Галиною та Анатолієм Кравченками, та їх донькою Вікторією. Кожна картина розповідає свою історію про мужність, силу та витримку нашого народу в умовах війни. Роботи не тільки вражають своєю красою та мистецьким вишуканням, але й мають важливий зміст.

Ми віримо, що виставка допоможе поширити у світі інформацію про те, що відбувається в Україні та розповість про героїзм українців, їх любов до своєї держави і рідної землі, про талановитих людей, які творять своє вільне майбутнє.

Під час відкриття звучали інструментальні твори у виконанні Софії Скибенюк, Маргарити Макарової; етно- мелодії – Олександр Гаркавченко.

У фінальній частині заходу прозвучала пісня у виконанні солістів Одеського обласного центру української культури – Світлани Рубанович, Михайла Левицького.