Сьогодні відкривали для себе і Одещину, і нашу нематеріальну культурну спадщину молоді люди з Рівненщини, Хмельниччини, Львівщини, Херсонщини, Миколаївщини і Одещини. В ході і екскурсії і неформального спілкування ми виявили багато спільних рис в традиціях, обрядових дійствах, які побутують в різних регіонах України.

В ході розмови молоді люди викристалізовували своє розуміння нашої спадщини для зростання незмінного прагнення пізнання минулого, бажання повторно відкрити власну історію, традиції, духовне коріння. І використовуючи досвід, знангя, практики своїх попередників творити майбутнє.

З особливою увагою слухали розповідь про Ростислава Палецького, людину легенду з Любашівщини, народного майстра, патріота, знавця народних традицій.

Говорили також про творчість молодих митців Одещини і про те, що в важкі воєнні часи саме завдяки нашим захисникам, які відстоюють рубежі нашої держави на фронті, ми маємо можливість і творити, і насолоджуватись мистецтвом, вивчати наше минуле, і будувати плани на майбутнє.