8 серпня в Одеському обласному центрі української культури відбулась народознавча комплексна програма “Код нації’. Взяли участь діти віком від 7- 10 років, серед яких мешканці міста Одеси та внутрішньо – переміщені особи. Візит забезпечив Благодійний фонд “Дон Боско”.

В рамках програми діти познайомились з “Живим музеєм” нематеріальної культурної спадщини Одещини, взяли участь у майстер- класі з південного розпису степової України. Майстер – клас юним поціновувачам народних традицій запропонувала провідний методист центру Тамара Білоглазова.

Далі програму зустрічі продовжила провідний методист центру Софія Скибенюк яка познайомила аудиторію з українським інструментом – бандурою та презентувала сучасний інструментальний твір. Для дітей працювала “народна дитяча філармонія” із знаною артисткою, учасницею гурту “Купава” Амелією Єзеровою. Разом співали з юними гостями українських пісень.

Дякуємо всім за активність. Наступного разу чекаємо 15 серпня о 14.00 юних одеситів та гостей міста для участі в українській народознавчій програмі для дітей “Код нації”.