Один день в Одеському обласному центрі української культури: це день творчості, день традицій, день занурення в нашу культурну спадщину і день постійних спусків в бомбосховище і підʼйомів до зали, де живе творчість. Нехай і між повітряними тривогами.

Зі слів Тамари Білоглазовоі: «Помалювати не встигли, почалася тривога. Ми спустилися в укриття, я взяла туди нетбук і там продовжила розповідати студентам художньо-графічного факультету, (здобувачам спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) та 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація ) про наш південний розпис»

В ході розмови познайомила студентів з витоками традиційного народного мистецтва, степовими мотивами розписів, символікою рослинних орнаментів та орнаментальних композиційних схем, характерною колористикою.

В цей же час Антоніна Димова і Людмила Казанчук проводили майстер-клас з писанкарства для жінок, дівчат, дітей у «Затишно space» від Благодійного фонду «Схід SOS». Це всеукраїнська мережа центрів , яка охоплює міста з великою кількістю населення внутрішніх переселенців. Наші майстрині подарували жінкам хвилини радості, гармонії, спокою. Хоч процес був перерваний на повітряну тривогу.

А найменш наші гості не встигли навіть піднятися до робочого місця, як змушені були годину провести в бомбосховищі, а вже потім тільки творити разом з Маріанною Панасюк і Тамарою Білоглазовою.

Майстер – клас з розпису мальованок було проведено для вихованців дитячого садочка гуманної педагогіки ім. Ш.А. Амонашвілі «Місто Сонця».

А потім дітей чекала казкова прогулянка до «Живого музею», в якому діти були і казкарями, і музикантами, і гетьманами… Та ще й дитячі лічилочки розповідали.

Ось таким насиченим, творчим і неспокійним є життя в нашому Одеський обласний центр української культури