В єдності наша сила!

изображения не найдены

В єдності наша сила!

Єдність-то, наша зброя!

І те, що комусь не під силу-

Здолаємо разом з тобою.

Одеський обласний центр української культури 16 лютого розпочав комплексну програму до Дня єднання, в рамках міжсекторальної співпраці з навчальними закладами Одещини: ми провели один день спільно із студентами Одеського держаного університету внутрішніх справ.

8.00 Флешмоб з макрополотнами в якому взяли участь понад 100 студентів університету. Розгортання прапора вкотре стало об’єднуючим символом для всіх хто долучився до прапорового полотна, в заході брали участь солісти Одеського обласного центру української культури: М. Левицький; С. Рубанович.

12.00 Ми спільно з державним університетом внутрішніх справ ініціювали zoom- лекцію: “Марафон єдності”. На жаль технічно регламентований формат скасувала “повітряна тривога”, студентський склад був оперативно переміщений до укриття, і лекція була продовжена у форматі “живого спілкування”. В ході розмови були розглянуті питання щодо організації спільних національно- патріотичних проектів; історико-народознавчих екскурсів; лекцій з вивчення народної культури та побуту Одещини. Зі студентами був проведений інтерактив: “фактор єдності” під час якогось студенти активно нагадували про те, що в суспільстві є безліч об’єдуюючих факторів, – це і українські пісні, мова, мотивація оборони рідної землі задля наближення спільної перемоги, культурна спадщина та інші одвічні складові єдності

15.00 Одеським обласним центром, була презентована тематична програма до Дня єднання, концерт-лекція: “В єдності наша сила”. Програму заходу відкрив ректор Одеського державного університету внутрішніх справ, полковник поліції Швець Дмитро Володимирович, доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України.

В рамках заходу лунали українські та світові вокальні, поетичні твори у виконанні солістів Одеського обласного центру української культури: Світлани Рубанович; Михайла Левицького; Валентини Прокурор; Олесі Бурим, Світлани Кучеренко. Цього дня також говорили про реалії сучасної історії та незламний дух єдності українського народу.

Захід відбувся на високому морально- духовному рівні, всі присутні поринули у справжню атмосферу національної єдності

Можливо, світлини повторюються. Але саме через них ми хотіли передати настрій, емоції, тепло душ студентів і викладачів. Дякую Сергій Гуменюк за фото.