Розпочали цикл методичних сесій для клубних працівників громад по районах!

Робота з громадами.

Відповідно до плану Одеського обласного центру української культури 29-30 квіт 2024 року, відбулась методична сесія (онлайн) з питань національної – культурної,просвітницької, дозвіллєвої діяльності. Спільно з керівниками структурних підрозділів у сфері культури міських,селищних та сільських рад Березівського району, завідуючі відділів Одеського обласного центру української культури провели спільну методично- практичну зустріч, в ході якої, зав. науково-методичним відділом – Микола Діденко, ознайомив слухачів з документацією з документацією клубного закладу, у формі презентації та з наданням методичної літератури. Фахівцем була надана вичерпна інформація щодо роботи базових клубів, аудиторія розглянула тему: “Система методичного забезпечення”. Програму методичної сесії продовжила зав. відділом народної творчості фольклору та етнографії – Світлана Кучеренко. Спікерка провела творчу лабораторію щодо роботи над сценарієм культурно- масового заходу та у презентаційному вигляді присутні розглянули етапи організації та проведення фестивалів.

В рамках сесії спікерами М.Діденко, та С.Кучеренко був проведений статистичний та текстовий аналіз щодо стану діяльності клубних закладів Березівського району за 2023рік. Виступили директори Стрюківського СК, Андрієво- Іванівського СК, клубники інших громад.

Під час зустрічі дізнались про детальні проблеми з якими стикаються клубники, бо дехто з них не працює навіть року, деякі спеціалісти працюють два роки, а є й такі, хто вже багато років очолює КЗ, але й вони потребують методичного інформативу, за допомогою якого можна проводити заходи, змінивши їх формат.

Слухачі озвучували запитання як під час наради так і здійснювали запит на електронну пошту спікерів.

Всім учасникам методичної сесії будуть відправлені методичні матеріали в електронному вигляді за зазначеними темами. Дякуємо за увагу та співпрацю.